Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bez čeho se neobejdete - životospráva

 


Zásadní je pravidelnost. Tělu je třeba dát pravidelnou informaci.

Pokud nemáte možnost jinou, připravte si jídlo večer, nebo brzy ráno a vezměte si jídlo sebou do práce a ohřejte si ho tam.

 

Snídaně:  od 7-8hod šťávy, kaše, léčivé nápoje.

 - Přesnídavka: ovoce

 - Oběd jako hlavní jídlo: od 12-13.30hod., nyní na zimu vařené jídlo.

 - Svačina: semena, ořechy, zelenina nebo ovoce

 - Večeře: do 19 hod. Nevhodné vejce, sýry, pšeničné pečivo.

Vhodné k veřeři: dušená zelenina, mozzarella, obilniny jako kuskus, jáhly, špalda, basmati a divoká rýže, polévky, rizoto, těstoviny celorzrnné.

 - Oleje:vhodné olivový extra panenský, avokádový, lněný.

Nevhodný a úplně vyloučit: sojový, slunečnicový, řepkový, žádný margarin

 - Vyloučit smažená jídla

 - Vyloučit běžný bílý cukr - sladká jídla, běžné sladkosti.

 - Vhodné jsou jen bio a bez ztužených tuků a cukru. Ve zdravé výživě, sezamová semínka s medem- tyčinka nebo ořechy v medu.

  - Nápoje: během jídla pít jen m alé množství  (asi 1.5dl) teplejšího čaje nebo vody o pokojové teplotě, pokud je polévka při hlavním jídle, už nic nepíjte. Pijte max. 2 litry tekutin denně. Výborná je voda s limetou, tulsi čaj nebo obilná káva, medová voda.

Nevhodné: pít studenou vodu, z kohoutku nebo nápoje s ledem, pít před a hned po jídle.

- Alhohol: vhodné červené víno vždy s jídlem

nevhodné: bílé víno, černý čaj, pivo

- Sůl: vhodná je himalájská sůl bílá, která je výborná i na vaření.

Nevhodná: mořská sůl, běžná sůl.

Co budete potřebovat:

 - škrabku na jazyk

 - odšťavňovač nebo alespoň do začátku mixer

- uplně nejlepší vyloučit všechny sprchové gely a šampony co obsahují parabeny

- zubní pastu bez flouru(doporučuji vicco)

images.jpg

 

image.jpg