Jdi na obsah Jdi na menu
 


Detoxikační pokrmy

2. 11. 2014

Detoxikační polévka a vývar

www.awakening-klinika.com/clanky/recepty/detoxikacni--ocistujici-polevka.html

 

Koriandrové pesto

Koriandrové pesto je velmi účinný detoxikační prostředek, nebo´t váže toxikcé látk z tkání. Jezte dvě lžičtky denně po dobu jednoho až tří týdnů. kromě toho může koriandrové pesto dát na toast nebo přidat do těstovin.

4 stroužky česneku

1/3 brazilských nebo piniových ořechů(selen), 1/3 slunečnícových semen(cystein), 1/3 dýňových semínek(zinek, hořčík), 2 šálky čerstvého koriandru(když není tak bazalka, v tom případě je to bazalkové pesto), 2/3lněného oleje, 4 lžíce citronové štávy, 2 lčíčky prášku z mořských řas, himalájská sůl na dochucení nejlépe černá.

Rozmixujte koriandr a lněný olej. Přidejte česnek, ořechy, semínka, řasu a citronovou štávu a rozmixujte na pastu. Dosolte a znovu rozmixujte. Uchovávejte ve tmě a ve skleněné nádobě.

 

koriandrove-pesto.jpg

 

 

 

Ovesná kaše s rozninkama

2 porce

1 šálek žitných, ječných, ovesných vloček

1 šálek vody

1 vrchovatá lžíce nesířených rozinek předem namočených na 2 hodiny ve vodě

mletá skořice

Vločky dejte do velké pánve a orestujte je nasucho s mletou skořicí. Zalijte vodou, přiveďte k varu a vařte pár minut do zhoustnutí. Nakonev vmíchejte rozinky.

 

Zelenina dušená - ratatouille

1 šálek brokolice, brambor, cibule, 3 stroužky česneku, 2 barevné papriky(kapie), 2 středně velké cukety, špetka himalájské soli a pepře, plná lžíce sušených bylinek(petřžel, bazalka, saturejka apod), extra panenský ol. olej lisovaný za studena.


Ve velké pánvi zahřejeme lžíci oleje. Na něm dozlatova osmahnete pokrájenou cibuli, přidáte česnek rozdrcený plochou stranou nože a ještě porkájejte, papriky nakrájené na silnější proužky, cukety nakrájené na kostky. Promíchejte a poduste tak, abe se zelenina nerozvařila, musí zůstat křehká. Nakonec opepřete a osolte, zatřeste pánví, vsypte byliny, lehce promíchejte a malinko ještě duste odkryté. Tento pokrm můžete podávat teplý i studený

 

ratatouille_870x300_05.jpg

 

 

 

 

 

ratatouille-ratatouille-847422_1280_1024.jpg